czwartek, 25 października 2007

Sałatka z tuńczyka z ryżem

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula (mała)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Jak przyrządzić ?
  1. Ugotować woreczek ryżu i odstawić do ostygnięcia.
  2. Ugotować jajka na twardo, odstawić do ostygnięcia.
  3. W międzyczasie w misce mieszamy: tuńczyk, cebula pokrojona w kostkę, kukurydza, zielony groszek, ogórki pokrojone w kostkę.
  4. Jajka również siekamy drobno w kostkę, dosypujemy ryż i wszystko mieszamy.
  5. Na koniec doprawiamy (sól, pieprz) i dodajemy 2 łyżki majonezu. Wszystko mieszamy.
Jak podawać ?
Jak każdą inna sałatkę ;-)

Smacznego !

Brak komentarzy: